четверг, 9 февраля 2012 г.

Зовнішньополітичні орієнтири України.


У зовнішній політиці експерти визначили три ключові питання. По-перше, всі погодилися в тому, що найбільше значення матиме балансування зовнішньої політики України між Росією та Європейським Союзом. Тут головною інтригою, на думку експертів, стане підписання чи непідписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. 
Проте саме цей рік остаточно визначить, чи залишиться європейська інтеграція серед пріоритетів зовнішньої політики країни.
По-друге, експерти прогнозують, що саме у 2012 році визначиться, чи опиниться Україна у сфері інтересів свого сусіда – Росії, а також обіцяють загострення дискусії навколо участі України в Митному та Євразійському союзах.
По-третє, політологи припускають активізацію відносин із США у сфері безпеки. Так, наприклад, керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук вважає, що США намагатимуться створити «пояс безпеки», до якого спробують залучити й Україну.

7 комментариев:

  1. На мою думку, Україна повинна інтегрувати в Європейський Союз як умога скоріше, оскільки після цього кроку наша держава отримає всі умови для подальшого розвитку усіх галузей економіки. Прикладом моїх слів є 10 країни, які інтегрували до ЄС у 2004 році, зокрема країни Балтії, Чехія, Словенія, Угорщина, Польща та ще 3 країни. Після вступу в ЄС, економічне становище кожної з країн почало швидкими темпами зростати, наслідком цього стало значне покращення рівня життя населення та зменшення безробіття. Я переконаний, що це одні з найголовніших завдань, які потрібно вирішити для того, щоб зняти соціальне напруження в нашій країні.
    Україна повинна обов'язково стати на чітку позицію і я вважаю, що це шлях інтеграції в ЄС. Я не прихильник ідеї співпраці зі США або Росією, оскільки думаю, що при співпраці з цими країнами Україна буде в не вигідному становищі, її інтересами будуть нехтувати.
    Але до того як інтегрувати в ЄС потрібно обов'язково підняти заробітню платню до європейського рівня, бо після вступу в Євросоюз Україні масово покинуть люди працездатного віку, особливо молодь, і це може призвести до демографічної катастрофи. Така ситуація спостерігалась найбільше в Польщі та Литві, населення останньої дуже скоротилось за ці роки і станом на 2011 складає рік 3,2 млн. жителів.
    Отже, щоб інтегрувати в ЄС потрібно свідомо і ретельно підготуватись до цього кроку. І я переконаний, що ЄС - це найкращий варіант для України на даний час тому, що він відкриває перед нашою державою нові можливості для подальшого розвитку економіки.

    ОтветитьУдалить
  2. Так, велике значення матиме вступ до ЄС,може б тоді нормалізувався стан в країні,покращився стан життя і т.д.Питання про вступ в ЄС розглядається не перший рік,але із-за протиріч соціальних груп,не готовність нашого суспільства,все це гальмує цей процес,але я сподіваюсь що в цьому році ми наблизимось до вступу в ЄС.
    А в інших питаннях я згодний з Юрієм!

    ОтветитьУдалить
  3. Україна відіграє досить вагому роль у відносинах між ЄС і Росією: і для Брюсселя і для Москви стратегічне значення має як зовнішня орієнтація, так і внутрішній її устрій. Україна і ЄС так, але і тут є вагомі перешкоди та недоліки щодо вступу України до ЄС - недостатній розвиток суспільства, конкурентоспроможність економіки, енергоефективність економіки. Щоб наблизитись до Європи українцям потрібно почати відчувати себе європейцями. Найперше, людина будує себе, свій світогляд, свої ставлення до суспільства, до закону і порядку. Якщо ми будемо почувати себе, що ми європейці по духу, тоді нам буде легше скоротити відставання у галузі економіки, бо ми відстаємо від Європи на десятки років. Тільки ефективна економіка і сильна самодостатня держава буде здатна бути у Євросоюзі. З європейським вибором ми беремо на себе свідомий вибір, чи буде наша країна здатна у ЄС витримати конкурентний тиск з боку більш високорозвинених економік, коли ми будемо з ними в одному економічному просторі.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. АЛІНА ВОВЧУК
      Членство в ЄС - це не тільки престиж,але й доступ на широкий ринок збуту товарів та послуг,до нових кредитів та інвестицій фінансових ресурсів ЄС,Шенгенська зона. Але прийняття України до ЄС повинно розглядатися не як самоціль,це повинна бути рівноправна та взаємовигідна співпраця між державами в рамках цього об"єднання.Потрібно,щоб Україна відповідала більшості критеріїв членства в ЄС.
      Успіх на шляху просування України цим курсом залежить від здійснення послідовного та виваженого реформування соціальної і економічної сфер;ефективності наближення законодавства України до законодавства ЄС.Хоча цей процес є необхідним і відіграє значну роль в подальшому розвитку нашої країни,та при цьому не повинні ігноруватися інтереси українського народу;всі наслідки,які можуть з"явитися після вступу до ЄС повинні бути передбачені.Я згодна,що це тривалий процес і він вимагає кардинальної зміни свідомості нашого суспільства.

      Удалить
  4. Наразі зовнішня політика України спрямовується на розвиток країни як незалежної демократичної держави; входження національного господарства у світову економічну систему для його повноцінного економічного розвитку, підвищення добробуту народу; захист прав та інтересів громадян України; поширення у світі образу України як надійного і передбачуваного партнера. Для виконання цих умов, Україна повинна мати надійних партнерів у вигляді західних країн. Я вважаю, що членство з ЄС для України є на сьогодні найбільш прогресивним варіантом для розвитку країни. Найрозвиненіші країни Європи постійно допомагають відсталим країнам.Прикладом може слугувати кризи в Греції,Португалії,Іспанії. Спільними діями члени ЄС подолали цю проблему.Я майже з усіма погоджуюся в цьому блозі про ЄС, тому не буду повторювати вище сказане. Іншим орієнтиром розвитку держави я вбачаю зближення з США. Ця країна одна з багатших у світі. Має величезний вплив на всю планету.І я не маю нічого проти, щоб іхній капітал розвивав нашу економіку.Вигідні торгівельні зв'язки теж непогано для нашої країни.Різні програми і пільги стимулюватимуть нас на новий рівень життя.Отже,для вирішення економічної проблеми Україна має більш ніж достатньо варіантів.
    НОВОСІЛЬСЬКИЙ СЕРГІЙ.

    ОтветитьУдалить
  5. Чи варто Україні вступати до ЄС?
    Одна справа - євроінтеграція, друга - всі ті обмеження, які виникнуть після вступу.
    Перше, що мене хвилює - втрата того сувернітету, який прописаний в Конституції.
    Друге - те що Україна буде віддавати частину ВВП країни, як оплата за членство в ЄС.
    Я вважаю, що спочатку треба покращити розвиток економіки нашої країни, підняти рівень життя населення і т.д. Я за вступ України до ЄС! Але покищо ми до нього не готові.

    ОтветитьУдалить
  6. Звичайно я підтримую ідею вступу України до ЄС але мені більше хотілося щоб створити власний "Словянський союз"України. Росії, Білорусії, тільки на рівних правах це булоби круто так як кожна з цих країн може щось дати для общого розвитку!!!

    А також в мене є ще одна думка щодо ЄС.
    Я вважаю що ЄС І НАТО це одиніз кроків до створення нового світового порядку.Тому що до нового світового порядку входить такі пункти як створення однієї країни,армі,поліції,валюти,і влади!!!

    ОтветитьУдалить