четверг, 5 апреля 2012 г.

Ризики вступу до Євросоюзу


Можливі ризики для України при створення ЗВТ з ЄС


  • У короткостроковій перспективі необхідність залучення значних ресурсів у тому числі фінансових для забезпечення адаптації та імплементації нових актів законодавства
  • Посилення конкурентного тиску на внутрішньому ринку України
  • У короткостроковій перспективі – втрати для окремих галузей промисловості України через низький рівень їх конкурентоспроможності
  • Зростання рівня структурного безробіття у короткостроковій перспективі
  • Витіснення національного виробника з внутрішнього ринку
  • Зростання негативного для України сальдо двосторонньої торгівлі через погіршення структури експорту у зв’язку із переорієнтацією вітчизняних експортерів з експорту готової продукції на експорт сировини та напівфабрикатів
  • Дефіцит вітчизняних товарів на внутрішньому ринку у зв’язку з експортною переорієнтацією виробників
  • Брак коштів та необхідність пошуку партнерів і інвесторів з метою модернізації виробництв
  • Необхідність переоснащення та зміни технологій виробництва
  • Обмеженість можливості надання захисту “молодим” галузям, які ще не досягли належного рівня конкурентоспроможності та потребують державної підтримки
  • Зниження конкурентоспроможності національної сільськогосподарської продукції на внутрішньому ринку у зв’язку з наявністю потужної системи державної підтримки сільського господарства ЄС
  • Зниження попиту на сільськогосподарську техніку національного виробництва



4 комментария:

  1. Я вважаю, що Україна повинна прагнути до євроінтеграції, оскільки це не тільки мінуси перераховані вище, а й багато позитивних сторін.
    ЗВТ – це об’єднання в якому в країнах-учасниках скасовуються митні збори і податки, а також кількісні обмеження у взаємній торгівлі згідно з міжнародним договором .
    При вступі до Євросоюзу Україна матиме низку плюсів:
    1. Безпека для України від агресії та територіальних претензій, навіть без вступу до НАТО.
    2. Забезпечення демократичного громадянського суспільства та уряду для людей.
    3. Реформи економіки та судової системи
    4. Забезпечення технологічних нововведень
    5. Внесення змін та вдосконалення у соціальній сфері

    Взаємне співробітництво включає вдосконалення системи енергетичного сектора, створення механізмів, необхідних у випадках енергетичної кризи, модернізацію енергетичної інфраструктури, розвиток конкурентоспроможного, прозорого та недискримінаційного ринку енергоносіїв, розвиток та підтримку відновлюваної енергетики.

    ОтветитьУдалить
  2. Маю непогодитись з Олею. На мою думку вступ в ЄС не принесе Україні нічого хорошого. Насамперед скасування митних зборів може спричинити до ввезення в Україну дешевої неякісної продукції і знецінення свого продукту за цим буде слідувати закриття більшості підприємств, які й зараз ледве дихають. Що в кінці кінців призведе до занепаду української економіки.
    Також при вступі в ЄС ніякої безпеки нам не буде так як навколо нас держави які проти ЄС (Росія, Білорусія) і в разі чого Україна просто стане буферною зоною, але й зближення з державами які проти ЄС призведе до того ж самого, та все ж до Росії й Білорусі ближче і вони в разі чого зможуть напасти так що ми навіть несчуємся.
    ЄС, при вступі в неї, буде диктувати нам свої правила змусить робити те що їм вигідніше.

    ОтветитьУдалить
  3. Я також вважаю, що Україна має прагнути до інтеграції в більш економічно розвинуту організацію.
    Крім вищеперерахованих ризиків існує багато позитивних моментів для економіки України.
    Скасування митного збору між країнами знизить ціни на імпортний товар на 10-15%, а автомобілі аж до 30%. Попит на сільськогосподарську продукцію підвищиться. Підвищиться також попит на розвинені галузі України (літако- суднобудівна, космічна, ракетобудування). Знижуватимуться також відсоток на кредити які видає МВФ для України. Збільшуватиметься кількіть капіталовкладення в економіку держави.
    Звісно прийдеться чимось пожертвувати. Адже не можна отримати все і відразу. Але, на мою думку, ми повинні прагнути до євроінтеграції і відмовитися від застарілої, економічно відсталої соціалістичної політики, яку нам нав'язували протягом століття.

    ОтветитьУдалить
  4. На мою думку вступ України до Євросуюзу є важливим кроком для нашої країни. Це дає змогу мати спільний ринок ,послуги та ін.Ризик вступу пердбачає що Україна відстає за розвитком від інших Європейських держав і тому нам буде складно прийняти нові правила,але ця проблема вирішиться з часом .Більш глобальна проблема полягає в тому , що нас не хоче відпускати в ЄС Росія , і тому буде всіляко перешкоджати цьому вступу.На мій погляд Росія досить часто втручається в політику нашої держави і це шкодить їй.
    Отже найбільший ризик вступу України до ЄС ,мабуть, реакція Росії на не

    ОтветитьУдалить